Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Veel gestelde vragen kunststof dakkoepels

Welke vorm van een kunststof dakkoepel zoekt je?

Welke vorm van een kunststof dakkoepel zoekt je?
Je kunt kiezen uit een ruim aanbod:

 • Vierkant lichtgebogen uitvoering;
 • Rechthoekig lichtgebogen uitvoering;
 • Rond lichtgebogen uitvoering. 
 • Vliegvuurbestendig tegen brandoverslag.

 

Wat is het isolatielabel?

Wij vinden dat informatie transparant en helder moet zijn. Daarvoor is een isolatielabel ontwikkeld, speciaal voor daglicht producten op daken waar sprake is van lichtinval tot in het interieur van een woning of utiliteit gebouw. Wij hebben gekozen voor een betrouwbare isolatie prestatie van de gehele kunststof dakkoepel inclusief opstand en ventilatieraam, daar waar in de markt nog steeds gecommuniceerd wordt met een warmte isolatie van de beglazing alleen. Dit lijdt tot onnodige verlies aan energie in de winter- en de zomermaanden en gebruik van fossiele brandstoffen.

Zoek je transparante informatie over de warmte isolatie van een dakkoepel?

Wij bieden als eerste in Nederland de isolatie prestatie van een gehele kunststof dakkoepel inclusief opstand en ventilatie raam. De uw waarde, de isolatie prestatie van de gehele kunststof dakkoepel voldoet aan de eisen van het bouwbesluit.

Zoek je een dakkoepel, maar wil je wel naar buiten kunnen blijven kijken?

Dat kan al met een heldere beglazing. Maar je kunt ook kiezen voor een opale (melkwit) beglazing voor het spreiden van daglicht tot in je interieur van je woonkamer, serre, badkamer of keuken.

Je zoekt een dakkoepel zie past bij de kleur van je interieur?

De kleur van de opstand en frame van een kunststof dakkoepel is wit (ca.Ral 9010)

Zoek je een veilige dakkoepel?

Je veiligheid wordt op 3 manieren gewaarborgd. De inbraakwerendheid, een schroefvrij systeem van de kunststof dakkoepel. Doorvalveiligheid kan worden bereikt met een optionele opties/ specificatie.
De beglazing voldoet aan de Europese brandklasse E(d0) of B-s2,d0 volgens EN 13501.

Voor alle duidelijkheid:

 • Het is en blijft een kunststof materiaal en brand.
Zijn er beperkingen in de toepassing van een kunststof dakkoepel?

Kunststof dakkoepels kun je in principe zonder beperking toepassen.

 • Voor kust gebieden adviseren wij altijd een glas dakkoepel toe te passen, dit als gevolg van hoge concentraties zand/ zout in de atmosfeer.

 • Voor woningen en binnen keuken, kamer en badkamer, waar comfort een grote rol speelt adviseren wij anno nu, geen kunststof koepels toe te passen.
 • In badkamers en keukens helemaal niet, dit i.v.m. de hoge aanwezige relatieve vochtigheid.
 • Woonkamers helemaal niet, comfort is belangrijk voor u, zeker als u gestoord wordt door trommelgeluiden veroorzaakt door een regenbui, dat u nauwelijks de geluiden van muziek of TV kunt volgen.
Zoek je een dakkoepel met een hoge geluidisolatie?

Een kunststof dakkoepel heeft een geluidisolatie van ca. Rw 24dB. Wij adviseren een glas dakkoepel. De contactgeluidsisolatie is matig van kunsstof dakkoepels. Als hoge geluidsisolatie waarde een hoge prioriteit heeft. Kies dan voor een glas dakkoepel van Koepellux met een geluidisolatie vanaf Rw vanaf 38dB en hoge contactgeluidisolatie.

Zoek je een dakkoepel die je gemakkelijk schoonmaakt?

Voor een optimale lichtinval houd je een kunststof dakkoepel zeer eenvoudig schoon.

Zoek je de juiste maatvoering van een dakkoepel?

Heb je een nieuwe situatie of wil je de gehele bestaande koepel en opstand vervangen. Met de dakopening- of sparingmaat in het platte dak bepaalt je de maatvoering. Met behulp van een tabel veel voorkomende maten met opstand, bepaal je welke maat je zoekt.

Je wilt een bestaande koepel vervangen?

Je meet de dagmaat van de bestaande opstand ( kleinste maat ) voor de juiste maat.
Met behulp van een tabel veel voorkomende maten, bepaal je welke maat je wilt.

Wat is de hoogte van de opstand op het platte dak?

De hoogte van de dakkoepel opstand zijn minimaal 150 mm, gemeten vanaf het plattedak tot aan de bovenkant van de opstand. Deze hoogte is voldoende volgens de Nederlandse Bouwvoorschriften. Zorg wel voor voldoende afschot en capaciteiten regen afvoer.
Een houdt het dak / regen afvoer schoon.

Zoek je een kunststof dakkoepel die te openen is voor ventilatie?

Wij hebben een oplossing voor alle situaties. Bestaande dakkoepel op een bijbehorende opstand, is eenvoudig te ventileren, door toevoeging van alleen een motor die de dakkoepel opent. Bij nieuwe situaties is de motor voor het openen van de dakkoepel geïntegreerd. Ook als u een bestaande kunststof koepel wilt vervangen voor een glas dakkoepel op een bestaande opstand, geen probleem.

Zoek je een condensvrije dakkoepel?

Kunststof beglazing is niet damp dicht. De koudebrugvrije dakkoepel van Koepellux is condensvrij tot een temperatuur van -5 buiten en 20 C binnen en afhankelijk van de relatieve vochtigheid de ruimte onder de koepel. In ruimten waar een verhoogde vochtigheid kan ontstaan zoals in een keuken of badkamer adviseren wij een geventileerde dakkoepel toe te passen, waardoor een hoge vocht concentratie direct de ruimte kan verlaten. Wil je absoluut geen condens tussen de beglazing in ruimtes met een verhoogde vochtigheid, kies dan voor een glas dakkoepel.

Wanneer kan condens ontstaan:

 • Bij lage temperaturen ( < 5 graden ) en hoge relatieve vochtigheid > 55%;
 • Bij hogere temperaturen ( > 18 graden ) en een relatie vochtigheid > 75%.
Zoek je in de zomer natuurlijk lichtinval, maar wil je wel naar buiten kijken?

Wij adviseren geen heldere kunststof beglazing toe te passen, met uitzonderring van de Noordzijde van uw woning. Sfeer en wooncomfort vormen samen met een dakkoepel een optimale keuze met de toepassing van een zonwerende HR++ of HR+++ beglazing. Bovendien in combinatie met een zeer hoge warmte isolatiewaarde, wordt de warmte afkomstig van de zon buiten gehouden. Doe je een concessie en is een contact met buiten minder belangrijk dan is een kunststof met een opale (melkwit) of zonwerende beglazing mogelijk.

Kan je een dakkoepel eenvoudig worden vervangen?
 1. Kunststof  naar kunststof of naar koudebrugvrije kunststof geen probleem.
 2. Kunststof naar glas dakkoepel geen probleem, wij hebben voor elke situatie een oplossng.
Hoe wordt een dakkoepel aangevoerd?

Een kunststof dakkoepel wordt op een pallet met opstand als een geheel geleverd. Je neemt de dakkoepel van de pallet en schuift deze over de dakopening. Er zijn geen aanvullende bouwkundige werkzaamheden nodig.

Zoek je een dakkoepel die voldoet aan de Europese eisen?

Onze kunststof dakkoepels voldoen aan de Europese eisen en voorzien van CE markering.

Afspraak maken voor een informerend gesprek

Mocht u geïnteresseerd zijn in de producten van Koepellux vul dan bijgaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

3 + 5 =

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0226 - 343 333