Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Veel gestelde vragen over glas dakkoepels

Welke vorm van een glas dakkoepel zoekt je?

Je kunt kiezen uit een ruim aanbod:

 • Vierkant voor de piramide 30, 45 graden en 3 graden helling en 100% vlakke uitvoering;
 • Rechthoekig voor piramide 30, 45 graden en 3 graden helling en 100% vlakke uitvoering;
 • Rond, platte uitvoering geplaatst onder een hoek van 5 graden minimaal t/m 18 graden.
 • Rond, platte uitvoering geplaatst onder een helling van 2 graden minimaal t/m 18 graden, ook te openen voor ventilatie.
 • Ook geschikt voor vervangen van bestaande kunststof koepels met gebruik van bestaande opstanden, geen aanpassing van dakbedekking.
Wat is het isolatielabel?

Wij vinden dat informatie transparant moet zijn. Koepellux heeft het isolatielabel ontwikkeld, speciaal voor daglicht producten op  daken waar sprake is van lichtinval tot in het interieur van een woning of ander gebouw. Koepellux heeft gekozen voor een betrouwbare isolatie prestatie, de Uwindow waarde van de gehele glas dakkoepel inclusief opstand, daar waar vele bedrijven nog communiceren over de isolatie van de beglazing alleen. Dit lijdt tot onnodige verlies aan energie in de winter- en de zomermaanden. Bovendien omschrijft het bouwbesluit sinds 2012, dat de isolatiewaarde van een dakkoepel product volledig moet zijn, t.w. minimale Uwindow waarde van 1.65 W/m2 K.

Zoek je transparante informatie over de warmte isolatie van een dakkoepel?

Koepellux biedt als eerste in Nederland de Uwindow  waarde van de gehele glas dakkoepel inclusief opstand en ventilatie raam optie met HR++ en HR3 gelaagd glas en voldoet daarmee aan de eisen van het bouwbesluit 2018.

Zoek je een dakkoepel, maar wil je wel naar buiten kunnen blijven kijken?

Dat kan al met helder glas vanaf HR++ en HR3. Maar je kunt ook kiezen voor een neutraal zonwerend glas.

Je zoekt een glas dakkoepel zonder toepassing van plissé gordijntjes?

Plissé gordijntje hebben een beperkte levensduur, zorgen altijd voor irritatie in de bediening en worden door andere leveranciers geadviseerd, omdat ze alleen helder beglazing toepassen in glas dakkoepels om naar buiten te kijken. Wij gaan voor beide opties. 1. Naar buiten kunnen kijken. 2. Onnodige warmte buiten houden. Koepellux kiest voor duurzame oplossingen en kiest voor de lange termijn.Laat glas zijn werk doen.

Je zoekt een dakkoepel zie past bij de kleur van je interieur?

Er zijn fabrikanten van glas dakkoepels die 1 kleur kennen, of helemaal niet, hier past met niet behandeld aluminium toe.
Kleur bepaald de sfeer. Bij Koepellux kun je kiezen uit vele Ral kleuren om de aluminum profielen te behandelen.
Je kunt kiezen uit meer dan 100 standaard Ral kleuren.

Zoek je een veilige dakkoepel?

De veiligheid bij Koepellux wordt op 5 manieren gewaarborgd:

 • Onze glas dakkoepels zijn voorzien van gelaagd HR++, HR3 of HR4 glas;
 • Onze glas dakkoepels met optie weerstandklasse 2 tegen inbraak;
 • Onze glas dakkoepels branden niet;
 • Onze glas dakkoepels zijn doorvalveliig en stootbestendig;
 • Onze glas dakkoepels vekrijgbaar als optie beloopbaar.
Zijn er beperkingen in de toepassing van een glas dakkoepel?

Glas dakkoepels kun je zonder beperking toepassen. Een Koepellux glas dakkoepels is zeer geschikt voor kust gebieden. Heb je veel condens in je bestaande kunststof koepel op het platte dak boven de keuken, de woonkamer, de serre, en de badkamer, kies voor een glas dakkoepel. Condens ontstaat namelijk eenvoudig tussen kunststof beglazing en lage temperaturen, maar ook bij circa 18 graden en 80% relatieve vochtigheid.

Zoek je een dakkoepel met een hoge geluidisolatie?

Een glas dakkoepel van Koepellux heeft een hoge geluidsisolatie welke aanzienlijk beter is dan een kunststof beglazing van je huidige koepel. Met een glas dakkoepel heb je geen last meer van het trommelgeluid tijdens een regenbui tot in het interieur.

 • Standaard HR++ Rw 38dB;
 • Optie HR++ Rw 45 dB, zeer geschikt voor situaties nabijheid spoorlijnen en vliegvelden;
 • Standaard HR3 Rw 39 dB;
 • Glas heeft een hoge contactgeluidisolatie.
Zoek je een dakkoepel die je gemakkelijk schoonmaakt?

Voor een optimale lichtinval houdt je een glas dakkoepel van Koepellux zeer eenvoudig schoon, zonder beperkingen en bovendien blijft het glas krasvrij.

Zoek je een dakkoepel met een hoge luchtdichtheid?

Glas dakkoepels van Koepellux met een hoge luchtdichheid, stimuleren de ontwikkeling m.b.t. luchtdichtbouwen. Onze dakkoepel zijn uitgevoerd met een meervoudige EPDM afdichting, klasse 4. Bovendien getest volgens een blowerdoor* test Passiefhuis.
* Blowerdoor test is een test waarbij een onderdruk de woning moet uitwijzenof verbinden luchtdichtzijn en wordt meestal toegepast voor passiefhuis woningen.

Zoek je de juiste maatvoering van een dakkoepel?

Heb je een nieuwe situatie of wil je de gehele bestaande koepel en opstand vervangen.
Met de dakopening- of sparingmaat in het platte dak bepaalt je de maatvoering.
Er zijn vele standaard maten, maar ook een aanpassing voor uw situatie is mogelijk. Er is voor elke situatie een oplossing vinden wij!

Je wilt een bestaande koepel vervangen?

Je meet de dagmaat van de bestaande opstand ( kleinstemaat ) voor de juiste maat. Met behulp van een tabel veel voorkomende maten, bepaal je maatvoering.

Wat is de hoogte van de opstand op het platte dak?

De hoogte van de glas dakkoepel opstand zijn minimaal 150 mm, gemeten vanaf het plattedak tot de bovenkant van de opstand. Deze hoogte is voldoende volgens de Nederlandse bouwvoorschriften.Zorg wel voor afschot plat dak en voldoende capaciteiten water afvoer.

Zoek je een glas dakkoepel die te ventileren is?

Een Koepellux glas dakkoepel op opstand, is eenvoudig te ventileren, door toevoeging van alleen een kettingmotor die de dakkoepel opent. Bij een complete levering is de motor van de glas dakkoepel geïntegreerd tegen de opstand. De kabel van de kettingmotor is netjes in de opstand opgenomen. Ook voor bestaande situaties, bestaande opstand, vervangen kunststof koepel zijn voldoende oplossingen mogelijk.

Zoek je een condensvrije dakkoepel?

Glas is dampdicht, waardoor er geen condens tussen de beglazing optreedt. Een hoge relatieve vochtigheid zoals in de keuken, de badkamer, de woonkamer of serre is zeer geschikt voor de glas dakkoepel van Koepellux. Bovendien is bouwvocht in nieuwbouw situaties voor de glas dakkoepel geen enkel probleem.

Zoek je in de zomer natuurlijk lichtinval, maar wil je wel naar buiten kijken?

Sfeer en wooncomfort vormen samen met een glas dakkoepel van Koepellux de optimale keuze met de toepassing van een zonwerende glas HR++ of HR3. Bovendien in combinatie met een zeer hoge warmte isolatiewaarde, wordt de warmte afkomstig van de zon buiten gehouden met een zonwerende neutrale beglazing, waarbij je gewoon naar buiten kunt blijven kijken.

Kan je een dakkoepel eenvoudig worden vervangen?

Kijk eens naar de instructie video, oordeel zelf en laat een bericht achter of neem contact met ons op.

Hoe wordt een dakkoepel aangevoerd?

Een glas dakkoepel van Koepellux wordt op een pallet met opstand als een geheel geleverd.
Je neemt de dakkoepel van de pallet en plaatst deze over de dakopening.
Er zijn geen aanvullende bouwkundige werkzaamheden nodig. Montage van onderdelen is niet nodig.

Zoek je een dakkoepel die voldoet aan de Europese eisen?

Naast een verplichte CE markering voor dakkoepels  gebaseerd op de geharmoniseerde norm EN 1873 en EN 14351-1 is de fabrikant/ leverancier vanaf 1 juli 2013 verplicht een DoP verklaring te verstrekken. Heeft u een DoP verklaring voor dakkoepels nodig, geen probleem! Wij adviseren uw graag.   

Afspraak maken voor een informerend gesprek

Mocht u geïnteresseerd zijn in de producten van Koepellux vul dan bijgaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

3 + 10 =

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0226 - 343 333